Jom Kita Kongsi Ilmu :)

Friday, August 26, 2011

Kalaulah Wanita TahuBismillahirrahmanirrahim.....~~~ Sekadar perkongsian.... ~~~
>> KEPADA KAUM ADAM....BENAR ATAU TIDAK...???...** Lelaki juga boleh menjadi yang begitu SENSITIF dan MENGAMBIL BERAT (prihatin).
** Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya CANTIK. Cukup dengan BUDI BAHASA dan KESOPANAN yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samaada dari segi PEMIKIRAN atau MINAT. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan dan dikongsikan bersama.
Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui PERASAAN SEBENAR yang dirasakan oleh seorang wanita.


** Lelaki boleh menerima PENOLAKAN dengan BAIK.


** Lelaki cuba menonjolkan SIKAP KELAKIANnya untuk menambat hati wanita.


** Lelaki memang dilahirkan PERASAAN yang kuat terhadap wanita.. Sebab itu mereka SUKA melihat wanita, MENJELING wanita....huhuhu.....


** Kebanyakan lelaki RESAH bila berhadapan denagn situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama.


** Lelaki cuba MENIRU GAYA selebriti atau BERLAGAK MACHO hanya kerana ingin memikat hati wanita.


** Bila lelaki cakap, ("Emm...tengoklah dulu...)" Itu seringkali bermaksud dia berkata TIDAK atau KURANG SETUJU..


** Bila lelaki cakap DIRECT TO THE POINT dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin BERSIKAP JUJUR dan BERTERUS-TERANG dan MENGHARAPKAN wanita memahami maksudnya..


** Kebanyakan lelaki yang namapk 'desperate', datang dari sekolah all boys... Adalah biasanya lelaki CEMBURU terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.


** Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku-buku semata-mata. Oleh itu, mereka selalu KELIRU denagn sikap perempuan..dan TAK FAHAM kenapa perempuan bersikap begitu, begini.. Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui LEBIH MENDALAM tentang bagaimana BERHADAPAN denagn perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik..


** Kebanyakan lelaki TAK SEGAJA melihat,menjeling wanita...Mereka merasakan kejadian wanita begit indah!


** Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa BERSEDIH...cuma dia TAK MENUNJUKKAN kesedihannya di depan orang..


** Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi 'hint'! Mana tau lelaki itu juga menaruh MINAT. Senang usahanya nanti... (oppsss....!)


** Adalah MEMALUKAN bagi lelaki jika TAK BERUPAYA menolong wanita...


** Kebanyakan lelaki CUKUP LEMAH dengan air mata perempuan.. Mereka lebih TEWAS sekiranya air mata it mengalir dari perempuan yang dikasihinya.. Sebab itu dikatakan air mata SENJATA wanita.. (yer ke...??)


** Lelaki bukanlah sempurna 100%, rupanya atau pandangan luarannya.. Jadi, perempuan janganlah MENGHARAPKAN semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga NORMAL dan mempunyai KELEMAHAN...
Reactions:

0 Pandangan yang Bernas !!: